Uw eigen affiliate webwinkel opzetten

Geplaatst op 16-03-2022

Categorie: Computer en internet

Om online geld te kunnen verdienen zou u een affiliate shop kunnen opzetten. Dit is een eigen website waarop u producten als affiliate publisher kunt promoten. De website ziet eruit als een gewone webshop, maar u hoeft de producten niet zelf te versturen omdat u via een affiliate link naar de site van de merchant doorverwijst. U heeft ook geen inkoopkosten wanneer u via affiliate marketing geld verdient.

Om de beschikking te krijgen over de juiste affiliate links en een systeem om de affiliate vergoedingen bij te houden, kunt u zich aanmelden bij een affiliate platform. Daisycon is een voorbeeld van zo een platform. Binnen Daisycon kunt u zich aanmelden bij de campagnes van de verschillende merchants die binnen Daisycon actief zijn.

TradeTracker is een ander affiliate platform waarbij een groot aantal adverteerders is aangesloten. De producten van deze adverteerders kunt u via het systeem van TradeTracker promoten. TradeTracker houdt uw inkomsten bij en deze inkomsten zijn na aanmelding op ieder moment te bekijken in uw account bij TradeTracker. Zodra de betaaldrempel wordt bereikt kunnen de verdiende affiliate commissies naar uw bankrekening worden overgeschreven.

Twee voordelen van affiliate marketing zijn dat de kosten laag zijn en dat het niet uitmaakt vanaf waar u de affiliate shop beheert. Een ander voordeel is dat u zelf kunt bepalen wanneer u aan de affiliate shop werkt. U kunt vanuit huis een affiliate webshop beginnen. De kosten die u heeft zijn de kosten voor een affiliate script, webhosting en een domeinnaam. U hoeft geen duur winkelpand te huren want u heeft een online shop en u heeft zelfs geen voorraad. De merchant verstuurt de goederen immers naar de klant. U kunt zonder KVK nummer beginnen met een affiliate marketing webshop, maar het voordeel voor ondernemers is dat u de BTW over de kosten voor de affiliate shop kunt aftrekken.